top of page

Happy Winter Chocolate Mousse

Bijgewerkt op: 28 mei 2020

Happy Winter Chocolate Mousse met Blauwe bessenIngrediënten:


- 250 pure chocolade (met 75% cacao)

- 4 eieren

- 100 – 200 ml melk (te vervangen door kokosmelk)

- Honing

- 1 theelepel Kaneel

- Blauwe bessen

- Ingemaakte gember

- Cayennepeper (naar smaak)

- Walnoten

- Munt


Begin met het smelten van de chocolade langzaam au-bain marie. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers roer die voorzichtig door de gesmolten chocolade, voeg vervolgens de (kokos-)melk, de honing en kaneel toe. Spatel de stijf geklopte eiwitten met een lepel voorzichtig, zodat het luchtig blijft door de chocolademassa, zet daarna 2 uur in de koelkast. Serveer de mousse met blauwe bessen en walnoten. Een topping van ingemaakte gember met wat cayennepeper en een blaadje munt maakt deze mousse een smaaksensatie.


Ingrediënten voor geluk en gezondheid


Plannen maken, je eigen recept voor gezondheid en blijdschap door meer Beweging, meer Lachen en leuke dingen doen, nieuwe Uitdagingen aangaan en Evenwicht creëren in alles wat je doet. Daar staat “BLUE Monday” toch voor? Ik geloof niet in de meest deprimerende dag van het jaar en ik wil er ook niet in gaan geloven. Juist niet! Daarom heb ik je vorige week acht tips gegeven om Blue Monday geen kans te geven, maar het zijn eigenlijk tips die het hele jaar van belang zijn voor geluk en gezondheid.


Depressieve gevoelens en uitputting ontstaan doordat het lichaam op de een of andere manier lang verwaarloost en/of overbelast is. Stress klachten verstoren je evenwicht oftewel homeostase van je lichaam. Het hele jaar door kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan maar in de winter nog net even wat makkelijker De dagen zijn immers korter en vitamine D uit zonlicht kunnen je in de winter bijna wel vergeten. Niet voor niets dat vroeger een lepel levertraan, rijk aan vitamine A en D gegeven werd aan de kinderen. Helemaal nog niet zo gek om vanaf september levertraan te suppleren, gelukkig nu in capsules. Gezonde voeding en beweging in de decembermaand laat ook vaak te wensen over, kortom weinig balans.


Toename van huidklachten door stress.

Wist je dat veel huidklachten waaronder acne vulgaris, psoriasis en eczeem verergeren wanneer stress toeneemt. De psyche en de huid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat ze beide ontstaan zijn uit het ectoderm tijdens de embryonale fase van het leven. Chronische overbelasting kan leiden tot uitputting en allerlei chronische aandoeningen kunnen het gevolg zijn. Vervolgens geven die huidklachten weer stress en zo is de cirkel weer rond en vicieus. Tijd om dat te doorbreken, wil je weten hoe? Stress doet in feiten je lichaam klaar maken voor een vecht of vluchtreactie! En wat doen wij… we zitten veelal stil en last van (vr)eetbuien klinkt misschien ook niet onbekend. Stress verminderen dat doe je door meer bewegen en gezond eten! Ik help je graag hierbij. contact


Over de ingrediënten in de Happy Winter Chocolate mousse;


Blauwe Bosbes (Viccinium myrtillus)

Behalve dat ze heel erg lekker zijn bevatten ze flavonoïden. Flavonoïden hebben een gunstige werking op de spijsvertering en het verbetert de darmflora. Dat komt de hersenen ten goede omdat darmen en hersenen rechtstreeks met elkaar in verbinding staan.


Cayennepeper (Capsium Annuum)

Capsaicinoïden in cayennepeper is zenuwprikkelend en het stimuleert de warmte receptoren, het verbetert de doorbloeding, de vitaliteit en het vermindert vermoeidheid.

Meestal is het zo dat hoe kleiner of dunner de peper is hoe heter! Alleen de scherp smakende soorten bevatten capsaïcine en zijn dus geneeskrachtig.


Gember (Zingiber officinale)

De etherische olie in gember is verantwoordelijk voor de typische gember geur. Gember werkt verwarmend en dat is in de winter wel zo aangenaam. Toegevoegd aan een huidolie is gember een geschikte keuze bij winterhanden en -voeten.


Kaneel (Cinnamon)

Een belangrijke inhoudstof van kaneel is etherische olie. De fijne kaneelgeur is te danken aan methylamylketon. Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en daardoor ook op de stemmingswisselingen. Etherisch olie van kaneel in een huidolie versterkt het bindweefsel van de huid.


Cacao

Xanthinus, polyfenolen en flavonoïden zijn een topbron van antioxidanten in cacao. Stimuleert het centrale zenuwstelsel en geeft een mild euforisch effect bij neerslachtigheid. Tevens een goede bron van magnesium. Cacao-olie in huidverzorging kan goed gecombineerd worden met kaneel, mandarijn en sandelhout.


Walnoot (Juglans Regia L. - Okkernotenboom)

De boom waar in het najaar de walnoten van afvallen bevatten walnootolie. Rijk aan omega 3, 6 en 9, met een gunstige invloed op de huid, het zenuwstelsel, hormoon- en immuunsysteem. Walnotenolie is kostbaar en daarom goed te mengen met jojobaolie, de olie is geschikt vooral voor een oudere en droge huid.


Peper munt (Mentha x piperita)

De ontspannende werking is te danken aan de Etherische olie Menthol in de plant. Het helpt je beter concentreren, geeft verlichting bij spanningshoofdpijn. In huidolie werkt pepermunt ontstekingsremmend en huidgenezend bij acne. Het verkoelt en verlicht jeuk.


De hier bovengenoemde inhoudstoffen en werkingen van de ingrediënten zijn maar een fractie van de hoeveelheid werkzamestoffen en functies die ze bezitten. Bij ontstaan/verergering van klachten raadpleeg altijd een arts.

Comentários


bottom of page