top of page


Een mooie huid van binnenuit

 

Een gezonde gevarieerde voeding is ontzettend belangrijk is voor je gezondheid, voor een gezonde stralende huid, verzorgd glanzend haar en stevige sterke nagels.
Bovendien houdt het je afweersysteem gezond, de huid is de eerste verdediging van het immuunsysteem om schadelijke stoffen af te weren. Het is noodzakelijk om voldoende vitamine, mineralen en andere voedingstoffen binnen te krijgen. Met ruim vijftien jaar ervaring als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut nemen we samen uw voeding onder de loep, wat kunnen we veranderen  of verbeteren aan je huidige voedingspatroon om het resultaat van je huid te verbeteren. Daar helpen we je graag bij het is een onlosmakelijk onderdeel van een gezonde huid. Zo wordt er ook gekeken naar de hoeveelheid voedingsstoffen die je nodig hebt voor herstel van de huid. Neem als voorbeeld vitamine A, er zijn twee verschillende vormen van vitamine A. Uiteindelijk heb je ze wél allebei nodig voor je lichaam:
 

  • Retinol of retinylesters die uitsluitend voor komen in dierlijke producten, zoals lever, zuivel en vis. Het is heel belangrijk voor je huid, het bevordert de aanmaak van collageen en elastine het heeft een anti-aging werking. Het is een van best onderzochte ingrediënten om pigmentvlekken te verminderen en voorkomen. Retinol met een concentratie van minimaal 0,3% wordt hiervoor geadviseerd.

  • Carotenoïden aanwezig in plantaardig voedsel, zoals groenten, fruit en oliën. Heel goed en nodig voor je ogen, haren en afweersysteem en worden ook wel provitamine A genoemd. Omdat het lichaam carotenoïden zelf om kan zetten in vitamine A.
     

Zo kunnen we je optimaal adviseren over vitamine C, collageen, zink en andere voedingstoffen en voeding. Gun je huid wat het nodig heeft, niet alleen gezonde cosmetica ook gezonde voeding. Dat is waarin Praktijk Groenoord zich onderscheid in duurzame huidverbetering. 

bottom of page