Aangenaam, ik ben Natalie. Om niet meteen met de deur in huis te vallen zal ik mezelf even netjes voorstellen. Mijn naam is Natalie Helmer, kPNI therapeut en orthomoleculair therapeut volgens de PNI. 

Fotograferen, motorrijden, wandelen, tuinieren en koken zijn een paar van de vele dingen die ik leuk vind om te doen. Mijn hobby's en werk (en het eeuwige studeren) geven mij energie, ik vind het waardevol om mensen te mogen helpen en mijn kennis te delen. In mijn praktijk heb ik ruim twintig jaar ervaring met huidverbetering en behandelen van onderliggende aandoeningen. De praktijk bevindt zich op de beneden verdieping van mijn woonhuis, ik woon boven de praktijk.

Een andere kijk op gezondheid

Vanaf 1997 tot 2000 was mijn praktijk vooral gericht op het behandelen van de huid vanaf de buitenkant. De interesse voor het ontstaan van (huid-)klachten en het herstel van binnenuit is gekomen door mijn eigen ervaring. Voeding en leefstijl zijn van enorme invloed geweest voor mijn gezondheid en herstel na een kop- staartbotsing die mijn wereld in een klap veranderde. Dit bracht mij uiteindelijk na jaren op het spoor van de klinische Psycho-, Neuro-, Immunologie, orthomoleculaire geneeskunde, voeding, biochemie, fyto- en mycotherapie. Als ervaringsdeskundige kreeg ik een andere kijk op de gezondheid. Ik wilde meer weten over hoe (huid)klachten/ziekten precies ontstaat en vooral hoe kun je ze op een natuurlijke manier verhelpen of voorkomen. Al deze kennis integreer ik sinds 2007 in mijn praktijk. De 'waarom?' vraag zorgt ervoor dat studeren altijd een deel van mijn leven zal blijven. Mijn opleiding lees je hier

Het symptoom is nooit het échte probleem

 

Het symptoom is nooit de oorzaak van de klacht. Niet alleen bij huidklachten maar bij de meest uiteenlopende klachten is het nodig de oorzaak op te sporen. Deze te behandelen om het probleem op te lossen, dat is waar ik samen met jou naar streef. 

Voor het behalen van een optimaal resultaat vind ik het vanzelfsprekend dat je behandelend arts geïnformeerd wordt en meedenkt in jouw leefstijl als medicijn "het beste van twee werelden" .  

Kruidenmedicijn

"Als kind speelde ik graag dat de natuur mijn 'apotheek' was,

zogenaamd drankjes maken en kruidjes mengen.

Eet maar op daar word je beter van!

Niet wetende dat voeding en leefstijl later

samen met kosmetiek mijn professie zou worden" .

06-53514143  

GROENOORD 36       2401 AE    ALPHEN AAN DEN RIJN

INSTAGRAM

© 1997 - 2020  Praktijk Groenoord - Powered with joy by NMH