top of page

Zon, welke UV-filters beschermen

Bijgewerkt op: 24 mei 2020


De Lentezon is perfect om de huid te laten wennen, langzaam voorbereiden op de zomerzon die komt.

De KWF Samenloop voor Hoop steunen wij dit jaar vanuit onze praktijk voor gezondheid- en huidverbetering ‘Praktijk Groenoord’ met een bionome Sunlotion, een cadeaubon en informatie.


Aandacht voor bewuster zonnebaden groeit al jaren in Nederland door het nog steeds stijgende aantal huidkanker.

Onderstaand advies komt u vast bekend voor op waarschijnlijk de laatste na:


- zorgen dat uw huid niet verbrandt in de zon

- tussen 11.00 uur en 13.00 uur de zon vermijden

- beschermende kleding dragen

- zonnecosmetica gebruiken met een hoog beschermingsfactor (spf)

- ingrediënten checken van uw zonnecosmetica


De NKR (Nederlandse Kankerregistratie) geeft tabellen weer welke sinds 1990 ieder jaar stijging van huidkanker tonen en de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging) presenteert ieder jaar een omzetstijging van zonnecosmetica verkoop in Nederland. In 2001 was de jaaromzet 29,2 miljoen, aanbeveling van UV-bescherming tijdens zonnebaden resulteren in een toename van ruim 154,11% zonnecosmetica verkoop.


Waarschijnlijk vraagt u zich nu af hoe het mogelijk is meer gebruik van zonnecosmetica en huidkanker niet afneemt. Helaas is er nog geen/te weinig aandacht/onderzoek in Nederland naar schadelijke ingrediënten in zonnecosmetica met invloed op het ontstaan van huidkanker. Niet alleen in zonnecosmetica ook in andere voor de huid bestemde producten is dit hetzelfde. Ze bevatten ingrediënten die schadelijk voor de huid kunnen zijn.


Met het gebruik van zonnecosmetica helpt u de huid tegen te veel UV-straling beschermen. De meeste producten beschermen niet alleen tegen de werking van UV-B straling (verbranding) maar ook tegen UV-A straling (veroudering). Om op langer termijn kanker te voorkomen. Dit kan naar onze mening alleen met producten die gezond zijn op de huid.


De schadelijke uv-filters om te vermijden staan hier beschreven


Met deze informatie hopen wij u van dienst te zijn geweest. Wilt u meer weten over gezondheid- en huidverbetering? U bent van harte welkom in de praktijk.Comments


bottom of page