top of page

MAATREGEL 5 IN HUIDVERBETERING: VERVOLLEDIGEN VAN DE NATUURLIJKE BESCHERMING VAN DE HUID.

De natuurlijke beschermingslaag van de huid bestaat niet enkel uit vetstoffen, maar ook uit water en wateroplosbare stoffen. De gebruikelijke vakterm hiervoor is NMF, de afkorting voor Natural Moisturizing Factor. Het zijn de ''factoren'' die de huid vochtig houden en maken dat ze niet uitdroogt en rimpelig wordt.

 

  • water (INCI = Aqua)

  • ureum (INCI = Urea)

  • melkzuur of citroenzuur (INCI = Lactic Acid of Citric Acid)

  • hyaluronzuur (INCI = Hyaluronic Acid)

  • sodiumlactaat of natriumlactaat (INCI = Sodium Lactate of Natrium Lactate)

  • allantoine (INCI = Allantoin)

 

Al deze stoffen zijn lichaamseigen. Ze komen van nature in de menselijke huid voor. Al deze werkstoffen zijn ook essentiële werkstoffen van de menselijke huid. Indien deze stoffen in jouw product ontbreken kan dat de huidbalans en huidgezondheid verstoren. Dit kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Wij raden u aan producten te gebruiken die deze tekorten niet vertonen.

Opgelet: cosmetische ingrediënten worden in de cosmetische industrie zeer dikwijls uit dierlijk materiaal gewonnen. Omdat ze voornamelijk uit slachtafval worden gehaald (zoals bijvoorbeeld ceramides uit varkenshuid en hyaluronzuur uit hanenkammetjes) zijn ze doorgaans goedkoper dan dezelfde stoffen uit plantaardige bron. Nochtans zijn er merken die reclame maken met "niet op dieren getest", hoewel hun ingrediënten uit dierlijke bron komen. Er wordt dan wel niet gelogen, maar de consument die belang hecht aan dierenwelzijn wordt hierdoor toch wel op het verkeerde been gezet. DR. BAUMANN COSMETIC geeft de garantie dat de producten niet op dieren worden getest, en dat geen enkel ingrediënt in onze producten uit dierlijk weefsel afkomstig is.

bottom of page