top of page


Vitamine A is een in vet oplosbare voedingsstof die net als andere vitamine ontzettend belangrijk is voor je gezondheid. Vitamine A zorgt voor een normale groei en een gezonde stralende huid, verzorgd glanzend haar en stevige sterke nagels.
Bovendien houdt het je afweersysteem gezond, je huid jong en je ogen scherp. Het is dus heel belangrijk om voldoende binnen te krijgen. De huid is de eerste verdediging van het immuunsysteem om schadelijke stoffen af te weren.
 

Er zijn twee verschillende vormen van vitamine A. Uiteindelijk heb je ze wél allebei nodig voor je lichaam:
 

  • Retinol of retinylesters die uitsluitend voor komen in dierlijke producten, zoals lever, zuivel en vis. Het is heel belangrijk voor je huid, het bevordert de aanmaak van collageen en elastine het heeft een anti-aging werking. Het is een van best onderzochte ingrediënten om pigmentvlekken te verminderen en voorkomen. Retinol met een concentratie van minimaal 0,3% wordt hiervoor geadviseerd.

  • Carotenoïden aanwezig in plantaardig voedsel, zoals groenten, fruit en oliën. Heel goed en nodig voor je ogen, haren en afweersysteem en worden ook wel provitamine A genoemd. Omdat het lichaam carotenoïden zelf om kan zetten in vitamine A.
     

Gun je jouw lichaam wat extra vitamine A? Ga dan voor een sinaasappel, mandarijn, mango of banaan, boerenkool, zoete aardappel, geitenkaas, paksoi, eieren, boter, vis, wortels en lever om er maar een paar te noemen.

bottom of page