
Pittige Pompoensoep
Dit heb je nodig:
1/2 biologische pompoen
1 ui
1 teentje knoflook
liter kippenbouillon
1 tl gemberpoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
naar smaak een beetje rode peper of chilipoeder,
peper en zout
olijfolie

Dit ga je doen:
​
- Snij de ui, knoflook en de pompoen in stukken. gebruik de helft van de pompoen, de andere helft kun je morgen stamppot van maken. Of verdubbel het recept als je de hele pompoen wilt gebruiken om soep in te vriezen. Handig voor als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken.
​
- verhit wat olijfolie om de ui, knoflook in te fruiten en bak daarna de stukjes pompoen ook nog even mee.
​
- blus het geheel af met de kippenbouillon, voeg peper en zout toe en laat het gaar pruttelen. Prik met een vork in de pompoen om te voelen of die gaar is.
​
- eenmaal gaar dan met de staafmixer mixen tot een egale soep, mag best wat dikker zijn of voeg meer vocht toe voor een dunnere soep.
​
- breng op smaak met de kruiden, gember, kerrie, paprikapoeder
​
​
Bon appétit
​
VARIATIE:
Liever een Italiaans tintje aan de pompoensoep geven? Vervang de kruiden voor oregano, voeg een beetje balsamico azijn toe.
Leg wat tomaten in blokjes met wat mozzarella in een diep bord en schenk daar de soep op. Garneren met verse basilicum.
​
TIP:
Het liefst zelfgemaakte kippenbouillon gebruiken. Is niet moeilijk om te maken. En het collageen dat van nature voorkomt in kippenbouillon ondersteunt een gezonde huid, nagel- en haargroei.
​