Orthomoleculair therapeut volgens de PNI

Op de eerste plaats is een gezonde leefstijl essentieel waarin de juiste voeding de basis voor gezondheid is (en supplementen voor een bepaalde tijd therapeutisch nodig kunnen zijn om het te kort aan voedingsstoffen aan te vullen). Orthomoleculair therapeut volgens de PNI heeft uitgebreide kennis van gezondheid, voeding en voedingssupplementen en geeft deskundig advies om samen jouw gezondheid te verbeteren.

Kennis over de invloed van voeding op de gezondheid er altijd al geweest, Hippocrates (ca 460 - 377 v.Chr.) de grondlegger van de huidige Westerse geneeskunde had de uitspraak 'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding zijn'. Deze kennis raakte ver op de achtergrond door de komst van medicijnen, de huidige opleiding geneeskunde bevat slechts twee dagen wetenschap over voeding. Inmiddels doet het LUMC (sinds 2018) onderzoek naar de invloed van leefstijlgeneeskunde en voeding op de gezondheid. Tevens is in oktober 2018 de nieuwe basisopleiding Intergrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde voor artsen gestart.

Veel positieve berichten over het belang van gezonde voeding/leefstijl maar ook heel veel goed bedoelde adviezen die echter onjuist zijn, waardoor er veel verwarring ontstaat over wat gezonde voeding is. Sommige aanbevelingen zijn nog onvoldoende onderzocht en van andere is reeds bewezen dat het schadelijke gevolgen kan hebben. Het gebruik van voedingssupplementen met de gedachten 'baat het niet dan schaadt het niet' is zeker niet waar, bij twijfel raadpleeg altijd een deskundige.

Kun je wel wat hulp gebruiken?  Samen bespreken we je huidige voeding om te beoordelen waar verandering in aangebracht kan worden voor jouw gezondheid.

Een dieet geeft kort durend resultaat, het grote verschil zit in het veranderen van je leefstijl en die verandering door te geven aan de volgende generatie!

"Voedingssupplementen zijn nooit een vervanging van gezonde voeding"

06-53514143  

GROENOORD 36       2401 AE    ALPHEN AAN DEN RIJN

INSTAGRAM

© 1997 - 2020  Praktijk Groenoord - Powered with joy by NMH