Natural Food

Puur natuur dat proef je

Per week;

Gevogelte ( kip, kalkoen, eend, struisvogel enz.)

500 gr vis (liefst vette vis, i.v.m. omega 3 vetzuren, o.a. zalm, makreel, tonijn, haring)

(vlees met mate dat wil zeggen bijv. eens per week)

Onbeperkt groenten

Onbeperkt fruit

Peulvruchten (met mate)

Noten

Zaden

6 Eieren

(stukje chocolade 70% cacao)

Kruiden

Water

Honing

Veel variatie! 

 

Na je eerste consult in onze praktijk ontvang je een voedingslijst en een persoonlijk voedingsadvies. contact

 

*in mindere mate aardappelen, rijst en schimmelkaas ook al zijn dit natuurlijke producten.

Is dit gezond voedsel?

Deze vraag is essentieel om te stellen bij alles wat in het winkelmandje of -wagentje geplaatst wordt. Het antwoord is vrij eenvoudig waardoor het niet nodig is nog langer tijd te verspillen aan het ontcijferen van etiketten op producten.

 

Wat is gezonde voeding:

Gezonde voeding is het voedsel wat een natuurproduct is dat onze voorouders (de afgelopen 160.000 jaar) al aten. Het is natuurlijk voedsel dat onbewerkt, vers en gevarieerd is. De variatie werd geboden door de seizoenen waarin het voedsel groeide. De afgelopen 160.000 jaar is van belang omdat ons genoom dat voedsel herkent. Er zijn de afgelopen 150 jaar zoveel nieuwe onnatuurlijke producten gemaakt door de voedingsindustrie dat voor onze genen totaal vreemd is en waar ons lichaam (nog) helemaal niets mee kan. En belangrijker, waarvan nog helemaal niet bekend is wat het op lange termijn voor gezondheidsschade geeft.

Hiermee zijn al twee antwoorden gegeven; natural food versus ultra processed food. De derde is processed food dit zijn ambachtelijke producten met natuurlijke ingrediënten.

Natural food, Processed food en Ultra processed food staan in de lijst weer gegeven. Natural food zijn natuurlijke voeding die het genoom herkent, dit is onze basis voeding. Processed food zijn ambachtelijke producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Door mensen bewerkt of geraffineerd, deze voeding kun je in mindere mate gebruiken of het liefst als dat kan zelf maken zodat je precies weet welke ingrediënten zijn gebruikt. Ultra processed food zijn producten die door de creativiteit van de voedingsindustrie gemaakt. Fabrieksvoedsel heeft nauwelijks nog iets te maken met gezonde voeding en noodzakelijke voedingstoffen die mensen nodig hebben. Aan een product is geknutseld om het bijvoorbeeld nog lekkerder te maken zodat er meer verkocht wordt of om een product goedkoper te kunnen produceren zodat het meer winstgevend is voor het bedrijf. 

06-53514143  

GROENOORD 36       2401 AE    ALPHEN AAN DEN RIJN

INSTAGRAM

© 1997 - 2020  Praktijk Groenoord - Powered with joy by NMH