top of page
SPG Stamppot wortels en wild f vk.jpeg

Stamppot Wortels & Wild

Dit heb je nodig:
Voor de stamppot; worteltjes, pastinaak en aardappelen (bepaal zelf de hoeveel en de verhouding)

Roomboter

2 uien
1 teentje knoflook

1 kruidnagel
naar smaak een beetje kaneelpoeder en nootmuskaat,

peper en zout
4 plakjes ontbijtspek

2 hertenbiefstuk

Dit ga je doen:

-Eerst schil je de aardappelen en maak je de worteltjes en pastinaak schoon. Snij ze in gelijke stukken. Alles in een pan aan de kook brengen met wat zout. Mijn manier, lekker makkelijk en scheelt weer vuile pannen ;-)

- ondertussen snij de uien en de knoflook. Verhit in een koekenpan de roomboter en fruit de uien en knoflook. Op smaak brengen met kaneel, nootmuskaat, een vermalen kruidnagel. 

- Schuif de uien aan de kant en leg 4 plakjes ontbijtspek er naast. Bak deze aan twee kanten. Als ze mooi bruin zijn doe je alles in een schaal apart. Dat gaat later weer terug in de koekenpan.

- Verhit nog een klontje roomboter in de koekenpan, bak de hertenbiefstuk 2 minuten aan iedere kant en laat 10 minuten garen. Regelmatig omkeren.

In de laatste minuten kan de ui en spek terug in de pan.

* afblussen met een scheutje rode wijn en doe een paar bramen in de pan erbij, dat maakt deze stamppot echt af.

Bon appétit

VARIATIE:

Niet wild van Wild? Neem een mooi stuk kabeljauw en vervang de kruiden voor dille en mosterd. En kies een witte wijn in plaats van rood.

 

TIP:

Omega 3 is een sterke ontstekingsremmer en kan daarmee tal van gezondheidsklachten verminderen en zelfs laten verdwijnen. Het is

aanwezig in vis, schelp- en schaaldieren maar ook in wild. Hertenvlees is altijd donkerrood van kleur en is zeer mager. Het bevat veel eiwitten en ijzer en is rijk aan omega 3-vetzuren.

bottom of page