"het beste van twee werelden"

CAM

Complementairy Alternative Medicine

Alternatieve Geneeswijzen is een term die in de jaren 60 is ontstaan. Eigenlijk is dit een verkeerde woordkeus, omdat alternatief suggereert dat het voor de reguliere geneeskunde in de plaats kan komen. Dit is niet het geval en daarom werden begrippen als Complementaire Geneeskunde (compleet makend of aanvullend) en Additieve Geneeskunde (toevoegen aan) geïntroduceerd. Complementaire Geneeskunde is de benadering van ziekte (huidklachten) als signaal van een verstoring van de gehele mens. De therapie is dus altijd op deze totaalvisie, van lichaam en geest gebaseerd. De benadering is strikt persoonlijk.
Veel artsen en therapeuten hebben naast hun regulier medische opleiding zich verdiept in natuurgeneeskundige inzichten en gebruiken de term Integrale geneeswijzen. Inmiddels komt ook de term Natuurlijke geneeswijzen in zwang.
Deze begrippen dekken de lading beter, maar alternatieve geneeswijzen is in gebruik gebleven.

Wij omschrijven Complementairy Alternative Medicine als “Het beste van twee werelden”. Dat kan op zichzelf staan en in aanvullende zin of toegevoegde vorm maar nog meer als het samenwerken tussen disciplines.

Meer informatie vind je op 

06-53514143  

GROENOORD 36       2401 AE    ALPHEN AAN DEN RIJN

INSTAGRAM

© 1997 - 2020  Praktijk Groenoord - Powered with joy by NMH